2.6.15

Pasta z buraka

Pasty do chleba to super alternatywa dla wszystkich kupnych serków, masła (ja uwielbiam świeży chleb kukurydziany z masłem i solą) czy jako podkład pod warzywa. 




Pasta z buraka

Składniki:
  • 170 g twarogu półtłustego
  • 60 g młodych buraczków - 2 małe
  • 2 łyżki mleka
  • sól, pieprz

Przygotowanie:
  1. Buraki umyć i piec w piekarniku około 1 godzinę. Po upieczeniu poczekać aż trochę przestygną, zdjąć skórkę i pokroić w plasterki.
  2. W blenderze umieścić twaróg, wlać mleko, dodać pokrojone buraki, przyprawić i dokładnie zblendować. 


8 komentarzy:

Będę wdzięczna wszystkim anonimowo komentującym za podanie imienia, albo chociaż pseudonimu. Dziękuję.

Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
TOP